De Do’s en Don’ts bij aanschaf van gordijnen

De Do’s en Don’ts bij aanschaf van gordijnen

In bepaalde woon- en lifestyle programma’s worden nog steeds tenenkrommende adviezen gegeven als het gaat om het goed ophangen van gordijnen. Hier de adviezen van de experts van De Gordijnspecialist.

Don’ts
• Gordijnen tot de vensterbank of verwarming. De gordijnen worden als het waren halverwege afgehakt. Functioneel is het wel om de warmte niet achter het gordijn op te sluiten, maar op visueel gebied is het een hele grote “not done”.
• De rails in het kozijn of er net boven monteren. Boven het raam is vaak een stuk kale muur te zien, gebruik die hoogte om het raam en de ruimte zo hoog mogelijk te laten lijken.
• Nepstroken. Gordijnen die alleen als sier aan de zijkanten hangen en verder niet dicht kunnen, ogen vaak heel karig. Ons advies is dan ook om deze wat ruimer te maken, zodat het niet te nep overkomt. Meestal komt het er dan op neer dat je met een beetje meer stof de gordijnen sluitend kan maken.

Do’s
• Gebruik alle ruimte om het raam. Zo creëer je dat het raam optisch het grootst lijkt. Monteer de rails of roede tegen het plafond en laat de rails verder in de breedte door lopen. Zo blijven de gordijnen in opengeschoven toestand niet voor het glas hangen en zorg je voor de meeste daglicht in huis.
• Wees creatief met meerdere functies van gordijnen. Heb je een lelijk internetkastje of verwarmingsbuizen die het aanzien niet waard zijn? Moffel ze weg met mooie gordijnen.
• Behoud je eigen smaak. Ook al zijn te lange of staande gordijnen in de mode, maar vind jij dat te rommelig ogen, laat je niet overhalen. Je gaat je namelijk ergeren aan die mode. Nu zijn te lange gordijnen makkelijk op hoogte te maken, dus misschien is het proberen waard.
• Een persoonlijk tintje toevoegen is leuk. In een andere kleur een bies aanzetten om zo het gordijn net wat persoonlijker te maken is een goed voorbeeld van hoe je een gordijn net wat anders maakt dan anders. Biezen kunnen aan de zij-, boven- en onderkant geconfectioneerd worden.

One Response to De Do’s en Don’ts bij aanschaf van gordijnen

  1. Handig om te weten wat de do’s en don’t zijn op het gebied van gordijnen. Ze brengen veel sfeer mee in de ruimte maar het is dan wel belangrijk dat het goed gedaan wordt en dus positief accentueert. Ik vind het zelf wel fijn dat gordijnen er nog wel voor zorgen dat de ramen nog te zien zijn zodat je wel nog genoeg ruimte hebt om naar buiten te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

*